Negresa cu afine si ciocolata

de LUK in Prajituri, 20 Mar 2011 | 10835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50gr unt
  • 80gr cicolata cu lapte
  • 70ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri pline cu dulceata de afine+o lingurita pentru final
  • 140 gr de faina
  • un praf de copt
  • frisca pentru ornat(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu afine si ciocolata:

 Punem untul impreuna cu ciocolata rupta bucati si 3 linguri de lapte,la topit pe foc mic.

Dupa ce s-au topit,omogenizam si  luam de pe foc.

Intr-un vas punem cele 3 oua,intregi,adaugam cacao,zaharul si dulceata si amestecam bine.

Laptele il turnam peste untul si ciocolata topita iar apoi il punem in compozitia de galbenusuri.

Omogenizam bine si adaugam apoi faina si praful de copt.

Ungem o tava cu putin ulei si turnam compozitia.

Deasupra punem din loc in loc afine din dulceata( cam o lingurita).

Coacem in cuptorul preincalzit la 145 de grade cca 45-50 de min.

Inainte de a o scoate din cuptor intepam cu o scobitoare blatul.

Daca nu se lipeste blatul de ea inseamna ca e copt.

Se serveste ca atare sau ornata cu frisca.

TIPS-URI

1

nu deschideti cuptorul in prima jumatate de ora de coacere..se va lasa blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos