Negresa cu alune si fruct kaki - de post

de mirela0911 in Prajituri, 4 Dec 2016 | 4832 vizualizari

 

A iesit o pufosenie de nu te poti opri din mancat! :X

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • 3 cani faina
  • 3 lg pline cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 canita cu alune de padure
  • 1 fruct kaki
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune si fruct kaki - de post:

Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul.

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Alunele de padure se prajesc usor apoi se taie bucati mai mici. Fructul kaki se curata de pielita si se taie cubulete mici.

Peste lichid se toarna ingredientele uscate si se amesteca pana se omogenizeaza. La final, se pun alunele si fructul kaki. Se amesteca, apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii).

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

2

Se poate inlocui fructul kaki cu orice alt fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune si fruct kaki - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

08.12.2016, 01:11

Yammy !!! eu am fost cuminte si am postit . primesc portie dubla ?

diaconta 1

10.12.2016, 23:31

Musai sa primesc si eu o bucatica

Catalina L 1

11.12.2016, 20:34

originala si f la moda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose negrese