Negresa cu cafea

de Criss in Prajituri, 26 Apr 2011 | 13804 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut tare mult, astfel ca am facut si eu prajitura. Foarte buna, foarte pufoasa, cu textura umeda, cu aroma de cafea, o prajitura simpla, rapida si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • -320 g zahar
  • -200 g unt
  • -6 oua
  • -260 g faina
  • -1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • -1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -2 linguri ness (am pus cafea instant DonCafe Selected)
  • -100 ml lapte
  • -1 fiola esenta vanilie/1 plic zahar vanilat  
  • Glazura:
  • -50 g unt
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri  lapte
  • -5 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • Pentru decor:
  • -200 ml smantana dulce pt. frisca (am folosit Sanlacta)
  • -cateva capsuni
  • In plus, pentru ca mi-a ramas un bol de glazura oglinda de la tortul mamel, glazura care intre timp s-a transformat intr-o crema delicioasa, am pus cate o lingurita pe fiecare cub de prajitura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt, asa arata untul amestecat cu zaharul si ouale,

Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si o adaugam treptat cremei de unt si oua si amestecam bine, apoi adaugam nesul dizolvat in lapte, amestecand cu grija.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 35 minute. (Aici fiecare isi cunoaste cuptorul. Laura spunea ca se coace 20-25 minute insa eu am tinut-o mai mult pentru ca dupa 25 de minute era departe de a fi coapta. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.)

Punem intr-un vas untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la foc mic iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca pana ajunge calduta. O turnam pe prajitura si o intindem cu o paleta. Glazura mea a fost destul de lichida si a insiropat usor blatul.

Dupa ce s-a racit prajitura, se taie in cuburi cu un cutit bine ascutit. Se taie destul de greu pentru ca e foarte pufoasa. Dupa cum spuneam mai sus, pe fiecare cub am pus o lingurita din glazura oglinda, transformata intr-o crema delicioasa.

Am ornat cu frisca si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ionela2682 1

06.06.2011, 18:19

Eu acum am vazut prajiturica asta...un deliciu! ..la fav!

Criss 1

06.06.2011, 19:39

Multumesc Ionela. Intr-adevar e delicioasa.

babi5 1

12.06.2013, 22:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea