Negresa cu ciocolata

de LC in Prajituri, 8 Feb 2013 | 6099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • un praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 50 g unt,
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul pana devine pufos. Ciocolata se topeste si se adauga putin cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul mixand dupa fiecare in parte. Turnam apoi frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

 Turnam compozitia obtinuta in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. O lasam la cuptor pentru 30-40 de minute ( testam cu scobitoarea). O lasam la racit si pregatim glazura astfel: topim ciocolata cu unul si frisca lichida la foc mic, o omogenizam si o lasam sa se raceasca . O turnam peste blat si nivelam , dupa care dam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bors