Negresa cu crema de vanilie

de CarmenBlue in Prajituri, 13 Oct 2015 | 4375 vizualizari

 

Aceasta reteta am descoperit-o de foarte mult timp pe site-ul Retete culinare, si anume la Vero, o bucatareasa care mie imi place foarte mult si de la care am invatat foarte multe :) Multumesc, Vero.

In ceea ce priveste reteta, este o reteta foarte buna, foarte rapida, deloc scumpa si foarte usor de facut (Ultima oara a preparat-o fiica mea, Maria, care are 15 ani. Eu doar am aprins cuptorul, in rest a facut ea totul

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumate cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura de bicarbonat rasa stins cu lamaie
  • 3 linguri cu gem (nu dulceata)
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • nuci sau bucati de ciocolata (optional)
  • 1 budinca de vanilie preparata dupa indicatiile de pe plic (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie:

Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase. Copiilor mei le place sa pun o mana-doua de nuca taiata grosier sau ciocolata rupta in bucati.

Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu cam 30 de minute, in functie de cuptor. Se incearca cu scobitoarea si scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat. Daca doriti, puteti sa puneti si o budinca deasupra, dupa ce se raceste, dar se poate servi si simpla, cu zahar praf.

Se taie in patrate cand s-a racit.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Ornatul e la dorinta fiecaruia.Se poate pudra cu zahar praf. Se poate pune o budinca pe deasupra si se rade ciocolata. Desi, de obicei, copiii mei o prefera simpla, de aceasta data au dorit o budinca de vanilie.

2

Eu am folosit o tava obisnuita, dar se poate face si in tava de aragaz si atunci nu va fi foarte inalta.

3

Cana care se foloseste va fi aceeasi pentru toate ingredientele. Eu am folosit o cana de 300 de ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

CarmenBlue 1

14.10.2015, 12:33

Va multumesc, dragi prieteni!

Rocsi 1

14.10.2015, 20:21

-Licurici- 1

15.10.2015, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata