Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 13057 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt

Bezea

    • 5 albuşuri
    • 200 g zahăr
    • un praf de sare

1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300:

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.

Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Zamfira 1

26.10.2015, 12:10

Anca

Bucataras 1

27.10.2015, 12:20

Ooo, bravo, felicitari!

Zamfira 1

27.10.2015, 12:58

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]