Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut

de Retete_gustoase in Prajituri, 30 Apr 2025 | 3919 vizualizari

 

Una dintre cele mai versatile si gustoase deserturi este negresa. Dat fiind faptul ca aveam un rest de gem de caise intr-un borcan, m-am gandit sa-l adaug in aluatul de negresa. Rezultatul excelent, dulce acrisor.
Pentru aceasta Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, zahar, cacao, ulei, gem de caise

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri gem de caise
  • 250 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:

Cum se prepara Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava cu hartie de copt.

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga uleiul, apoi laptele si gemul de caise. Amesteca bine. Daca iti place, poti adauga acum si esenta de rom.

Cerne faina, cacaua si praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand cu o spatula sau tel.

Toarna compozitia in tava si niveleaza frumos.

Coace negresa in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30 de minute sau pana trece proba scobitorii.

Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte de a o taia.

 Incearca si reteta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau reteta de Tartă brownie.

Iti recomandam si reteta de Negresă cu cafea și migdale.

TIPS-URI

1

tava rotunda cu diametrul de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise - Delicioasa si usor de facut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]