Negresa cu gem de prune ( de post )

de - Andreea - in Prajituri, 2 Oct 2014 | 11143 vizualizari

 

O prajitura care se face rapid si este delicioasa chiar si in varianta de post . Eu am imbinat cu gem de prune dar puteti folosi orice alt tip de gem doriti .

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa rece
  • 200 gr zahar tos
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 300-350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • un varf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune ( de post ):

Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit .

Adaugam uleiul si mixam usor in continuare. 

Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase .

Adaugam cacaua,amestecam si la urma punem gemul de prune si amestecam totul bine . 

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ) si turnam compozitia.

Nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta .

Dupa preferinta pudram cu zahar pudra desi prajitura este deja destul de dulce de la gem .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)