Pentru iubitorii de ciocolata reteta este ideala! Trebuia sa pregatesc ceva dulce pentru baby shower-ul Monicai Sandru si m-am gandit ca siguuur vor iubi ciocolata mamicile frumoasele! M-am abatut umpic de la reteta de baza pentru negresa, dar e si mai buna! Daca doriti o consistenta mai densa si lipicioasa,renuntati la praful de copt,si mai adaugati 2 linguri de faina,iar ciocolata pentru glazura adaugati-o in amestec si lasati-o mai putin in cuptor:)
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao, faina si praful de copt.Amestecam cu miscari ample de jos in sus. La final adaugam ciocolata topita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem aluatul si il lasam la cuptor pentru aprox. 20-25 sau facem testul cu scobitoarea si vedem daca este gata :). La mine este simplu, nu trebuie spalat vasul, tata iubeste sa "curete" vasul de prajituri :))
Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi pana cand aceasta se topeste si lasam la racit.
Taiem blatul in forma de patratele(sau orice forma),glazuram cu ciocolata si ornam cu fructe,apoi lasam la frigider pana ciocolata se intareste:).Serviti-o cat mai repede si inainte de ora 18 :))