Negresa cu glazura si nuci caramelizate

de MonaMimi in Prajituri, 30 Noi 2013 | 6211 vizualizari

 

reteta preluata de la lilik ,multumesc pentru reteta a avut mare trecere in familie

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g nuci prajite taiate grosier
  • glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • nuca caramelizata:
  • 100 g nuca prajita
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura si nuci caramelizate:

Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.

Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.

Punem compozitia intr-o tava  la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute.

Cand este copt lasam blatul la racit ,pregatim caramelul: zaharul il caramelizam la foc mic sa nu se arda, cand este lichid adaugam nucile, amestecam bine, apoi punem caramelul pe o plansa de lemn unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.

Lasam sa se intareasca apoi cu un ciocanel faramitam caramelul.

Glazura: topim ciocolata amestecata cu frisca la foc mic pana devine crema.

Peste blatul racit punem glazura calduta iar peste glazura nucile caramelizate punem la frigider minim 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

pe 13.05 la 09:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de branza si mure