Negresa cu nuca de cocos

de Panacris in Prajituri, 12 Ian 2012 | 8009 vizualizari

 

S/a terminat guguluful si trebuie sa fac din nou rapid o prajitura rapida cu ciocolata! Navigand pe bucataras am descoperit la Pusika mea, o negresa rapida. Am adaptat/o la ce aveam prin camara si a iesit o prajitura tare aromata si delicioasa! Multumesc Pusikmea de idee!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 2 cani
  • zahar tos 1 cana
  • nuca de cocos razuita 1 cana
  • ulei de floarea soarelui 1/2 cana
  • apa 1 cana
  • cacao 4 linguri
  • esenta de migdale 1 fiola
  • esenta de rom 1 fiola
  • zahar vanilinat  1 plic 
  • praf de copt 1 plic
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie 1 lingurita  
  • dulceata de visine 1/2 borcan
  • dulceata de capsuni  1/2 borcan
  • Glazura
  • ciocolata menaj  200 g.
  • unt  50 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca de cocos:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare, cu mixerul la viteza medie. Se rastoarna compozitia obtinuta intr/o tava tapetata cu foaie de pergament si se da la cuptor, incins in prealabil, cca. 40 de minute la 200 grade, adica foc mediu.

Intre timp se topeste topeste ciocolata la Bain marie (a trebuit sa probez si cadoul primit de la Bucataras :D ), se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza si devin lichide.

Se toarna glazura peste prajitura fierbinte!

TIPS-URI

1

Fara glazura este o excelenta prajitura de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si caramel