Negresă de post (2)

de Panacris in Prajituri, 12 Apr 2014 | 4150 vizualizari

 

Un dulce savurat de toată lumea;) Ciocolatos și gustos, chiar dacă e de post ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 2 cani,
  • zahăr tos 1 cană,
  • nucă mărunțită 1 cană,
  • ulei de floarea soarelui 1/2 cană,
  • apă 1 cană,
  • pudră de cacao 4 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • un praf de sare,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • dulceață de prune 1/2 borcan,
  • peltea de căpșuni 1/2 borcan,
  • Glazura
  • zahăr tos 4 linguri,
  • sirop de soc 200 ml,
  • apă 200 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă de post (2):

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între timp se caramelizează cele 4 linguri de zahăr, apoi se adaugă sirpoul de soc și apa, lăsându-se la fiert, cca. 5 minute până se obține un lichid omogen. Siropul obținut se toarnă peste prajitura fierbinte!

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă de post (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (21)

Anett 1

13.04.2014, 14:28

elucubratiiculinare 1

13.04.2014, 17:26

delicoasa prajiturica

Pushaa 1

13.04.2014, 19:49

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]