Negresa de post

de Andreea Baraboi in Prajituri, 21 Mai 2014 | 4755 vizualizari

 

Cum anul acesta Sarbatoarea Imparatilor Constantin si Elena cade intr-o zi de post asa ca m-am gandit la o negresa sa fie pe gustul tuturor. Aceasta prajitura i-am daruit-o bunicii mele sa mearga la biserica si sa o sfinteasca.

 

INGREDIENTE

  • 2pahare de 300 ml suc de piersici
  • zahar 2 pahare
  • ulei floarea soarelui 1 pahar
  • gem de casa 8 linguri
  • 2 lingurite praf de copt
  • cacao 6 lingurite
  • stafide 200 g
  • faina alba 4 pahare
  • zahar pudra pt glazura
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un vas punem zaharul, sucul de piersici si uleiul si batem cu mixerul  pana ce se topesc granulele de zahar sa fim siguri ca e  topit, in alt vas punem  faina ,cacaoa si praful de copt si amestecam bine dupa care le incorporam in compozitia cu zaharul .

Se adauga putin cate putin  ca sa nu faca cocoloase. Adaugam gemul de casa si  amestecam bine dupa care urmeaza stafidele si amestecam bine de tot,

Intr-o tava de cuptor mare, unsa si tapetata cu faina varsam compozitia si la cuptorul preincalzit o lasam 40 min,

O lasam sa se raceasca si o putem decora cu zaharul pudra , apoi  o putem taia si aseza pe platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post