Negresa de post cu nuci

de Bucataras in , 24 Noi 2017 | 29365 vizualizari

 

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar tos
  • 350 g gem de fructe de padure
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 100 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri fresh de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare rasnita Kamis
  • 1 lingurita scortisoara Kamis
  • ½ lingurita nucsoara kamis
  • 1 buc pastaie de vanilie

Glazura:

  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingura ulei
  • rasnita pt prajituri Kamis
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu nuci:

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina, cacaua, scortisoara si nucsoara pune-o treptat peste compozitie. Omogenizeaza pana obtii consistenta aluatului de chec. Adauga la final nuca tocata marunt.

 Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia. Coace negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, cam 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

 Intre timp, prepara glazura: amesteca zaharul cu cacaua, apa si uleiul si fierbe compozitia cateva minute. La final rasneste condimente pt prajituri kamis.

 Scoate prajitura din cuptor si las-o putin la racit, portioneaz-o, apoi toarna deasupra glazura calda si decoreaza cu nuca macinata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

ella 87 1

11.12.2018, 10:32

Arata delicios si mai este si de post

Ancutsa 1

11.12.2018, 13:33

Foarte buna!

Criss 1

18.11.2019, 09:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]