Negresa de post cu seminte de floarea soarelui

de mirela0911 in Mancaruri de post, 13 Apr 2016 | 7918 vizualizari

 

Aceasta prajitura de post se poate prepara cu orice doriti, cu orice va trece prin cap! :D 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1,5 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 50 g seminte floarea soarelui (decojite)
  • esenta de rom
  • 2 lg gem de cirese amare
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lg cacao
Portii: 28
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu seminte de floarea soarelui:

Intr-un vas se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se dizolva. 

Semintele de floarea soarelui se pun intr-o tava si se dau pentru 3-4 minute la cuptor sa se rumeneasca putin. Se pun apoi in vasul cu apa si zahar. Se adauga uleiul, gemul si esenta de rom. Se amesteca.

Se toarna apoi faina, praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand este rece, se poate presara deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

15.04.2016, 18:50

Miha se face și repede!

Catalina L 1

15.04.2016, 19:43

Zamfira 1

03.05.2016, 23:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu linte si ciuperci