Negresa reteta de desert de casa cu ingrediente simple
Aceasta prajitura clasica este apreciata pentru textura sa pufoasa si gustul intens de ciocolata. Reteta, care necesita doar cateva ingrediente de baza, este ideala pentru momentele in care iti doresti ceva dulce si rapid de pregatit.
Cum se prepara Negresa reteta de desert de casa cu ingrediente simple
Glazura :
Se pune pe baie de aburi untul si il lasam sa se topeasca. Adaugam o cana de zahar si 3 linguri de lapte. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi adaugam cacaoa cam 2 linguri si nuca pisata.
Blat:
Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam pana devin cremoase. Praful de copt se amesteca cu faina.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute, esenta de rom, o cana de lapte si faina.
Se pune la cuptorul preincalzit. Folosim o scobitoare sa observam daca s-a facut blatul. Il scoatem si il lasam un pic sa se raceasca si adaugam peste el glazura si peste glazura presaram cu nuca de cocos.