Prin intermediul acestei retete vreau sa-i multumesc mamei mele care de cand eram mici ne-a indulcit cum stia ea mai bine cu retetele ei magnifice care de altfel se numara si aceasta prajitura.De mult nu am mai facut aceasta prajitura,cand intr-o zi m-am apucat s-o fac si pe neasteptate am avut si niste musafiri care chiar se potrivea cu reteta,niste prieteni minunati negrii din Africa care s-au minunat de gustul ei si mi-au cerut si la pachet,au zis ca romancele sunt foarte pricepute la gatit :))
BLATUL:din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire si se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina sau se pune foaie de copt.
BEZEA: se bat cele 4 albusuri cu zaharul si se pun peste blatul copt.Se da din nou la cuptor la foc mic pana se ingalbeneste deasupra.
GLAZURA: se fierb ingredientele pentru glazura la foc mic pana devine o coca consistenta.Se toarna peste bezea si se lasa la racit
POFTA BUNA!
1
Puteti orna cu trandafiri, frisca si orice element decorativ dorit