Nuci umplute

de Gicuta in Dulciuri, 21 Ian 2015 | 14975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g untura (unt sau margarina),
  • 4 oua,
  • o cana de zahar,
  • 1 plic de amoniac,
  • coaja de lamaie sau esente,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:
  • 50 g de cacao,
  • 125 ml apa,
  • 150 g zahar,
  • un pachet unt,
  • 4 galbenusuri,
  • esenta de rom,
  • nuca macinata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.

Crema: Peste cacaoa amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic .Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Adaugam nucile macinate si aromam dupa gust cu esenta de rom.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci