Nudli cu mere

de laylalala in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 4570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Nudli
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 500 gr mere, curatate
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru pesmet
  • 100 gr zahar
  • 150 gr pesmet
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli cu mere:

Pentru pesmet, se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie apoi se adauga imendiat peste acesta pesmetul si se amesteca repede.Se mai lasa pe foc pana cand pesmetul se rumeneste usor.Se ia tigaia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa deoparte.

Cartofii se fierb in apa cu sare apoi se scurg, se paseaza (dar nu atat de fin ca si pentru un piure) si se lasa sa se raceasca complet.Merele se rad foarte fin si se paseaza pana se obtine o pasta mai groasa.Dupa ce cartofii s-au racit, se amesteca cu pasta de mere scursa (sucul de la mere se pastreaza), ouale, faina, zahar, scortisoara si vanilie.

Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita si se adauga sucul de mere.Dupa ce a dat intr-un clocot, se da focul mai mic si se pun cu lingura bucati din aluatul preparat si se scufunda in apa.Se lasa nudli sa fiarba 15 minute, amestecand usor din cand in cand.

Se scot nudli cu spumiera si se servesc cu pesmetul pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

01.09.2010, 22:53

mi se pare interesant, dar pesmetul cu zaharul caramelizat nu e tare , cum se serveste ?

laylalala 1

01.09.2010, 23:12

Pesmetul facut asa imi place foarte mult tocmai pentru ca se formeaza bucatele crocante de zahar si imi place sa le mananc asa Dar bineinteles ca se poate prepara pesmetul clasic, cu ulei/unt+pesmet+zahar+arome

Corinuta 1

02.09.2010, 12:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post