Ochelari cu nuca si gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 9992 vizualizari

 

Uneori am pofta sa mananc ceva dulce,dar n-am chef de prea multa migaleala.Asa ca apelez la prietenul ''aluat foitaj'',e la indemana,se pregateste repede si poate fi facut in ''n'' variante.Azi am ales varianta cu nuca si gem...

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foitaj 800 g
  • 300 g nuca macinata
  • cca 1/2 borcan de 800 g cu gem de prune ( atat mai era in el)
  • un galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari cu nuca si gem de prune:

Aluat Bella,cu doua foi a cate 400 g fiecare,se lasa la dezghetat. Nuca se macina si se amesteca cu gemul, apoi se imparte in doua si se intinde pe fiecare foaie de aluat.

Rulam de la ambele capete spre interior si formam un sul. Taiem in bucati  fiecare sul, mi-au iesit cate 13 bucate din fiecare sul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, fiecare ochelar in parte (seamana cu niste ochelari) si ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute. Le scoatem cand sunt rumene si le pudram cu zahar (este optional, doar ca gemul meu a fost mai acrisor).

Si cam asta e tot,simplu ,rapid si gustos si cu aspect frumos,zic eu,voi puteti sa ma contraziceti,ca-i o tara libera,inca...

TIPS-URI

1

cand am bagat tava la copt,sub tava am pus un vas cu apa,sa nu se arda prea repede pe fund...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj din aluat cu gem de caise