Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

de katty in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2021 | 4982 vizualizari

 

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am lasat in sita la scurs, acoperit, in frigider. Cand m-am trezit dovlecelul era deja scurs, deci a durat mai putin de 10 minute sa pregatesc micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici sau 1 mai mare
  • 5 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr telemea oaie sfaramata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel si telemea de oaie:

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi. Amestecam ocazional pana se inmoaie. Presaram deasupra telemeaua sfaramata(putem sa oprim putina pentru decor) Batem ouale intr-un castron impreuna cu piperul. Turnam ouale peste dovlecei si branza si acoperim cu un capac.Lasam 2-3 minute dupa care asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta. Punem din nou omleta in tigaie  cu partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute acoperita. Rasturnam omleta pe o farfurie si presaram deasupra branza oprita. Servim omleta imediat cu paine prajita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vafe cu ceapa verde