Orez cu mazare Rigi-Bigi

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 6236 vizualizari

 

Este o garnitura foarte buna care in zona mea de bastina se numeste Rigi-Bigi

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 Pahar de orez
  • 400 g mazare congelata
  • 4-5 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita vegeta
  • Sare, Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu mazare Rigi-Bigi:

Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert se strecoara, se pune sub jet de apa rece si se lasa la scurs si racit.

Mazarea se fierbe in apa fara sare, se scurge si se lasa la racit.

Ceapa se curata si toaca marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, vegeta si piperul si se caleste 5-6 min.

Cand ceapa este facuta se adauga orezul si se amesteca bine bine.

Se adauga si mazarea fiarta si se amesteca pe foc inca 2-3 min.

Se poate consuma ca atare sau garnitura cu muraturi sau salata.

Eu am consumat-o garnitura la friptura de porc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare Rigi-Bigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]