Orez cu pipote

de Maria68 in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2012 | 4441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola pipote de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov razuit
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari sau 100 ml bulion sau boia.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pipote:

Pipotele se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa.

Ceapa se toaca marunt , se caleste in ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. Adaugam pipotele spalate , se amesteca putin pana acestea se albesc putin, adaugam sare, piper, 1 lingura  pasta de gogosari(eu nu folosesc boia) si se acopera cu apa. Lasam cateva minute la foc tare(pana da in clocot) dupa care micsoram focul la mediu si lasat totul sub capac pana pipota este fiarta

Intre timp pregatim orezul. Intr-o craticioara punem un pic de ulei , iar cand este incins turnam orezul spalat in prealabil, amestecam cu o lingura de lemn tot timpul pentru a nu se lega de fundul vasului. Cand consideram ca este un pic calit turnam apa, sare si fierbem la foc mic, pana se umfla si absoarbe apa.

Se serveste cu muraturi, eu am ales varza murata stropita cu ulei de masline cu busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Maria68 1

11.02.2012, 11:03

Guritza_ta,
Lia. Multumesc frumos

Lau 1

13.02.2012, 15:29

bun

Maria68 1

13.02.2012, 21:13

Sufletista. Mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipote si inimi de pui la ceaun