Orez la aburi

de Mitinita in Jamie Oliver, 8 Oct 2014 | 9536 vizualizari

 

Dupa reteta lui Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • orez
  • apa
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez la aburi:

Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.

Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.

Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa "danseze" in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.

Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez la aburi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi crocanti cu lamaie si rozmarin