Orez Yangzhou

de donpablo in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 5633 vizualizari

 

Originile exacte ale acestei retete sunt pierdute undeva în istorie. Se crede că a fost inventata cândva în timpul dinastiei Sui (589 - 618 d.Hr.), în orașul Yangzhou din estul provinciei Jiangsu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciuperci
  • 150 gr. orez basmati fiert in prealabil
  • 100 gr. creveti decorticati
  • 150 gr. mazare prefiarta
  • 150 gr. sunca de Praga
  • 2 oua batute
  • ceapa verde taiata bucati in diagonala
  • 2 lingurite sos de stridii
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • sare
  • ulei vegetal
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Yangzhou:

Intr-o tigaie incinsa se pune 1 lingura de ulei si se calesc  ¾ din ceapa verde, crevetii si ciupercile.

Dupa ce s-au calit se adauga ouale si orezul.

Se amesteca bine.

Adaugam mazarea si sunca apoi se amesteca.

Se presare sare dupa gust.

Se mai adauga o lingurita de zahar, putin piper si 2 lingurite de sos de stridii apoi se amesteca pana cand orezul incepe sa-si schimbe putin culoarea

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Yangzhou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu amestec mexican