Ostropel de pui

de oanapl in Pui, 27 Feb 2017 | 4810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei gras mare
  • o conserva de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa/supa de pui
  • 1 lg faina (optional)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Pui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute.

Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi ardeii taiati cuburi mari. Lasi pe foc inca 5-10 minute. Adaugi sare, piper, rosiile din conserva (taiate bucati daca sunt intregi), boia, foaia de dafin, vinul si supa de pui. Omogenizezi totul si adaugi si carnea peste sos.

Lasi sa fiarba cca. 20-30 de minute. In ultimele 5 minute, adaugi usturoiul pisat si optional, faina amestecata cu putin sos.

 

Servesti ostropelul cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu rosii si mozzarella