Ostropel de pui cu galuste

de adasev12 in Pui, 27 Sep 2011 | 15771 vizualizari

 

o combinatie intre ostropel si gulas...destul de reusita....

 

INGREDIENTE

  • 4  pulpe de pui
  • o ceapa
  • un ardei mai mic
  • 2 rosii proaspete sau din conserva ( eu din conserva am avut doar)
  • 2-3catei de usturoi
  • sare, piper cimbru, marar, busuioc
  • o lg smantana pt gatit
  • 2 lg bulion
  • 3 lg ulei de masline
  • un ou , o lg de ulei si faina pt galuste
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu galuste:

Carnita se pune la prajit in ulei de masline fierbinte, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie.

In uleiul din tigaie se calesc apoi ceapa si ardeiul tocate, apoi se adauga rosiile tocate si se mai alsa doua trei clocote.

Se ia de pe foc vreo 3-4 min apoi se trece prin blender aceasta compozitie sa devina pasta.

Se pune carnea inapoi in tigaie apoi se adauga sosul , se pune bulionul,  cimbru si marar uscat, putin busuioc verde , se potriveste de sare si se adauga o canita de apa.

Se pune si usturoiul pisat si se lasa carnea la fiert.

La sfarsit cand e gata papita se adauga o lg de smantana pt gatit ( de aia dulce, nu acra...).

Galustele se fac separat dintr-un ou batut bine cu o lg de ulei si faina cat cuprinde ca sa iasa ca o ciulama groasa.

Se pune un vas cu apa la fiert si cand clocoteste se ia cu o lg din compozitie si se fac galuste care se fierb  bine de tot.

Se  transfera apoi in mancare.

Deasupra la servit se poate adauga patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume si pere