Ostropel din gaina batrana de la tara

de ionix in Mancaruri cu carne, 23 Sep 2010 | 34302 vizualizari

 

saraca gaina, am chinuit-o eu cateva ore pana a fiert :D:D:D

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de gaina batrana
  • 1 piept de gaina batrana
  • o lingura pasta de gogosari
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 cepe mari
  • 5-6 catei de usturoi
  • putin busuioc 
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel din gaina batrana de la tara:

Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic.

Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare.

Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea.

Oprim o cana din apa-n care a fiert gaina.

Intr-o alta oala punem 2-3 linguri din apa-n care a fiert gaina si o asezam pe foc. Punem in oala ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute.

Lasam 2-3 minute sa se inmoaie ceapa si adaugam carnea fiarta.

Lasam inca 2-3 minute si punem restul de apa de "gaina" peste carne si ceapa. 

Adaugam pasta de gogosari si sucul de rosii iar apoi lasam sa fiarba pana scade putin, nu foarte mult timp pt o sa se sfarame de tot carnea, suficient timp cat sa se patrunda sosul.

Inainte de a luat ostropelul de pe foc punem sare, piper si busuioc dupa gust.

Se servste cald cu mamaliguta.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca gaina este batrana, cum a fost a mea, lasi foarte mult la fiert pentru a nu se mai simti ca-i carnea atoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din gaina batrana de la tara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ionix 1

24.09.2010, 20:35

Corina, banuiesc c-a fost buna... a papat tot sotul

lilik 1

02.10.2010, 20:30

christyansen 1

13.08.2015, 16:32

f bun bv bv bv bv bv

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui