Oua Benedict servite cu sos Holandaise

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 5514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 felii de bacon
  • 2 felii de paine toast
  • sare, piper
  •  zeama de lamaie
  • boia pentru dessign

Pentru sosul Hollandaise:

  • 2 galbenusuri
  • otet
  • piper
  • apa
  • 100 g unt topit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict servite cu sos Holandaise:

Painea se taie de coaja si se va pune pe gratar sa se prajeasca, dupa ce este gata se lasa in asteptare.
Prajim baconul intr-o lingura de ulei, deoarece el este gras si deja va lasa grasime dupa care il scoatem si il punem pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Pentru oua, punem apa intr-o craticioara adaugam un praf de sare si putin otet, lasam sa fiarba si cand apa este destul de fierbinte, amestecam(invartim) un pic in apa ca sa face cercuri si adaugam oul, datorita cercurilor facute in apa galbenusul va fi invelit de albus, lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute din momentul ce apa deja fierbea. Scoatem ouale cu mare atentie si le punem in apa rece. Trecem la pregatirea sosului hollandaise dupa cum urmeaza:

intr-o craticioara adaugam 70 de ml de otet si 10 boabe de piper lasam sa fiarba dupa care scoatem boabele de piper si adaugam pentru fiecare galbenus de ou cate o lingura de apa; deci vom adauga doua linguri de apa, amestecam bine cu telul si trecem la adaugarea celor doua galbenusuri de ou, punand vasul in care amestecam pe bain-marie, atentie mare fundul vasului nu trebuie sa atinga apa din celalalt vas, doar vaporii trebuie sa ajute la formarea sosului nostru.

Se va amesteca energic si vom adauga si untul topit, dupa care la final vom adauga treptat si zeama de lamaie, ulterior cand a prins consistenta saram si gustam sa fim siguri ca ne-a iesit sosul bun.

 

Trecem la asamblarea produsului ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict servite cu sos Holandaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict