Oua coapte

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2011 | 15186 vizualizari

 

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un weekend calduros :) !

 

INGREDIENTE

  • Pentru un  mic-dejun in doi:
  • 2 oua
  • 200 gr de smantana
  • o legatura de patrunjel
  • emmental ras
  • sare, piper
  • miezul unei felii de paine facuta in casa
  • putin unt pentru uns formele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte:

Pornesti cuptorul la 190 de grade. Speli patrunjelul, il toci marunt si il amesteci cu smantana. Ungi formele (din cele micute, de ceramica, pentru sufleuri) cu putin unt. Asezi un strat din bucatele de miez de paine, imparti egal intre cele doua vase amestecul de smantana si patrunjel, spargi usor cate un ou si presari pe langa galbenus emmentalul ras. Asezonezi si dai la cuptor pana cand doar galbenusul mai tremura doar un pic (la mine a durat 10 min, dar depinde foarte mult de cuptor si temperatura). Se servesc fierbinti.

* Poti pune si un strat de bacon putin prajit inainte, sau ceapa calita, sau ceapa verde in locul patrunjelului, te poti juca cu mai multe ingrediente si arome.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu oua la cuptor