Oua cu legume la tigaie(Menemen)

de Hutzanca in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2009 | 18396 vizualizari

 

Este un fel de mancare foarte gustos,care se prepara rapid si mie imi place tare mult

 

INGREDIENTE

 
    • 4 rosii mici
    • o ceapa mare
    • 2 ardei iuti(peperoni)
    • 100 g branza de oaie preferabil
    • 50 g unt sau 50 ml ulei
    • 4 oua
    • sare,piper macinat proaspat,
    • frunze de menta taiate marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu legume la tigaie(Menemen):

Ceapa se curata si se taie pestisori.Rosiile se oparesc,se racesc cu apa rece si se decojesc.Se taie in cubulete,la fel si branza.Ardeii se taie in bucati mici.Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie,se adauga pe rand ceapa,rosiile si ardeiul iute,calindu-se si amestecand incontinuu in ele.Ouale se sparg unul cate unul in tigaie,se amesteca incontinuare cam 2-3 minute pana cand se caleste bine compozitia.La sfarsit se adauga cubuletele de branza si se amesteca bine.Se presara frunze de menta taiate marunt.Acest fel de mancare este delicios servit cu lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume la tigaie(Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

04.10.2009, 12:48

Hutzanca 1

10.10.2009, 16:59

Stiu ca nu este reteta originala cu cas si menta,este o varianta de menemen.Meral,strabunicul meu din partea mamei a fost turc de la AltinTepe,poate si de asta ma pasioneaza asa de mult bucataria turca.si chiar le stiu obiceiurile alimentare.Te pupic dulce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]