Oua de Pasti

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 10132 vizualizari

 

Nu cred sa fi avut doi ani la rand oua identice...de fapt anul trecut nu cred sa fi avut doua oua identice:))) Intr-un an am facut si cu caractere japoneze ,daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa fac si anul acesta macar vreo doua. Colorantul care se gaseste la noi nu o sa se comporte ca cel strain,deci culoarea o sa fie mai deschisa.
Am uitat sa preciz ca cele din imagine sunt facute de maruntica mea mai mare,are un suport pe care pune ouale si le vopseste singura. Cele cu doua culori le-am vopsit tinandu-le intervale diferite in vopsea.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 10 picaturi de colorant alimentar
  • sclipici
  • tempera
  • oua fierte tari
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Pasti:

 

Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant.

Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz.

Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai indelungat pentru o culoare mai pronuntata.

Se pot tine mai mult intr-o parte si mai putin in cealalta.

Cu tempera se pot lasa copii sa picteze si cand se pun la uscat daca vopseaua a fost mai subtire se va prelinge pe ou si va lasa un design unicat.

De asemenea se poate presara si sclipici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]