Oua in cuib de rosii

de mentasirozmarin in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2011 | 4632 vizualizari

 

Imi place micul dejun - mai ales cand il servesc la ore tarzii ale diminetii. Nu sunt o persoana matinala, iar singurele ocazii cu care ma trezesc bucuroasa la ore care incep cu 5 sau 6 sau 7 - sunt acelea care presupun plecarea in vreo excursie :).
Astazi m-am trezit tarziu si am pregatit aceste minunate oua coapte in rosii - la care ma gandeam deja de o bucata buna de vreme. Ma bucur tare mult ca le-am incercat, sunt atat de simplu de facut si atat de bune, incat cu siguranta le voi mai pregati de multe ori de-acum inainte!

 

INGREDIENTE

  • doua rosii mari
  • doua oua
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de rosii:

Pentru a pregati acest mic dejun minunat avem nevoie de: doua vase Ramekin (sunt acele vase mici, rotunde, din ceramica sau portelan), doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor.  Rosiile se scobesc cu ajutorul unei linguri si se curata bine de samburi. Introducem rosiile in vasele Ramekin si spargem cate un ou in fiecare rosie. Asezonam cu sare, piper si busuioc. Dam la cuptorul incins la 220 grade pentru 15-20 de minute, pana cand se coaguleaza oul. Servim cu branza topita sau telemea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv (altfel)