Oua in cuib de rosii

de mentasirozmarin in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2011 | 5076 vizualizari

 

Imi place micul dejun - mai ales cand il servesc la ore tarzii ale diminetii. Nu sunt o persoana matinala, iar singurele ocazii cu care ma trezesc bucuroasa la ore care incep cu 5 sau 6 sau 7 - sunt acelea care presupun plecarea in vreo excursie :).
Astazi m-am trezit tarziu si am pregatit aceste minunate oua coapte in rosii - la care ma gandeam deja de o bucata buna de vreme. Ma bucur tare mult ca le-am incercat, sunt atat de simplu de facut si atat de bune, incat cu siguranta le voi mai pregati de multe ori de-acum inainte!

 

INGREDIENTE

  • doua rosii mari
  • doua oua
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de rosii:

Pentru a pregati acest mic dejun minunat avem nevoie de: doua vase Ramekin (sunt acele vase mici, rotunde, din ceramica sau portelan), doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor.  Rosiile se scobesc cu ajutorul unei linguri si se curata bine de samburi. Introducem rosiile in vasele Ramekin si spargem cate un ou in fiecare rosie. Asezonam cu sare, piper si busuioc. Dam la cuptorul incins la 220 grade pentru 15-20 de minute, pana cand se coaguleaza oul. Servim cu branza topita sau telemea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu maioneza si tarhon