Oua umplute cu maioneza si pui

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2012 | 5760 vizualizari

 

O combinatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • 200 gr piept de pui,
  • 2 castraveti in otet,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de mustar,
  • 100 ml ulei,
  • 2 linguri cu suc de lamaie,
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu maioneza si pui:

Am pus la fiert 7 oua. Le-am lasat aproximativ 15 minute sa fie cat mai tari. Le-am pus apoi la racit.

Am fiert in apa cu putina sare pieptul de pui.

Cand ouale s-au racit, le-am spart pe jumatate, pe verticala cu un cutit lat. Direct prin coaja sectionam fiecare ou!

Am obtinut 2 jumatati din fiecare ou, apoi cu o lingurita am scos jumatatea de oua din coaja.

Tot cu o lingurita am separat apoi si galbenusul de albus.

Din 2 galbenusuri fierte si unul crud am facut maioneza. Am adaugat cele 2 linguri de mustar si treptat 100 ml ulei.

Restul galbenusurilor le-am pasat cu o furculita si le-am pus apoi peste maioneza impreuna cu pieptul de pui tocat marunt, castravetii tocati marunt, sare si piper.

Cu aceasta compozitie am umplut albusurile si le-am decorat cu frunze de patrunjel.

Este o idee foarte buna de aperitiv si pentru masa de Sf Ioan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu maioneza si pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ardei si ceapa