Ouă vopsite ecologic

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2013 | 3043 vizualizari

 

De data asta am vrut să vopsesc ouăle ecologic. Nu am fost deloc încântată de rezultat, deși am respectat pașii întocmai. Totuși am avut satisfacția că nu am folosit chimicale! Și am ajuns la concluzia că nu tot ce strălucește e sănătos, ci din contră ce e mai ”urât” dacă pot spune așa ( asta e valabil, deasemenea pentru fructe și legume!) . Culmea lichidul arăta foarte bine colorat, în schimb ouăle, s-au colorat mai mult nu! Postez această rețetă pentru a lua aminte și poate cei care au folosit această metodă și le-au reușit să-mi dea și mie sfaturi. Cu toate că ouăle nu au fost prea aspectuoase ele s-au mâncat până la ultimul!

 

INGREDIENTE

  • ouă de țare albe 15 bucăți,
  • sfeclă roșie proaspăt 3 bucăți,
  • șofran pur Kotani 2 plicuri,
  • sare grunjoasă 4 linguri,
  • oțet alb 4-6 linguri,
  • apă.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă vopsite ecologic:

Ouăle se degresează bine cu detergent de vase și apă rece. Între timp se pune la fiert sfecla roșie, tăiată bucățele, cu cca. 1500 ml apă rece, 2 linguri de sare și 4 linguri de oțet. După ce clocotește apa, se adaugă ouăle cu grijă, să nu se crape, se lasă cca. 5-7 minute în funcție de cât de tare doriți să fie gălbenușul. Apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi în apa colorată. Pentru ouăle colorate cu sofran, se procedează asemănător, în apa rece se adaugă praful de sofran, 2 linguri de sare, 2 linguri de oțet, apoi ouăle degresate bine, lăsîndu-se la fiert,  5-7 minute în funcție de cât de tare doriți să fie gălbenușul. Apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi în apa colorată. A doua zi scot ouăle din apa colorată și se ung cu slănină pentru luciu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă vopsite ecologic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:09

Anul asta mi-am luat mare plasa cu colorantii.. se curatau pe mana sau s-a patat albusul.. La anu` trec pe natural! Mie imi place cum au iesit.. O singura intrebare: albusul s-a colorat?

Panacris 1

07.05.2013, 20:14

SimOna uită-te mai sus!

Rocsi 1

07.05.2013, 21:08

Eu felicit pe cei care vopsesc ouale ecologic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne