Ovocado

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2021 | 3132 vizualizari

 

Pentru că sora mea adoră ovocado – adică ouă coapte în coajă de avocado (are până și un tricou preferat cu avocado), am vrut să-i fac o surpriză și să-i pregătesc o gustare, însă voiam ceva mai mult decât un ou într-un avocado. Așa că le-am reinventat, adăugând șuncă și ceapă verde și la final le-am garnisit cu brânză camembert și parmezan. Au ieșit o bunătate. Și cum oul bătut are culoarea galbenă, iar brânza e albă, au ieșit culorile unui ou invers: alb în interior și galben în exterior, ceea ce mi s-a părut simpatic, iar sora mea a fost tare încântată.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado,
  • 2 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 4 felii șuncă Wein Pădurea Neagră,
  • Frunze de ceapă verde, după gust,
  • brânză camembert, după gust,
  • parmezan, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ovocado:

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt.

Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată cubulețe, ceapa verde tocată mărunt, amesteci bine și umpli cojile de avocado, cu grijă pentru că umplutura e mai mult decât suficientă. Eu am pus și pâine scobită de miez pentru surplusul de ou.

Garnisești cu bucățele de brânză camembert și presari puțin parmezan ras (o mână de parmezan e suficient).

Dai tava la cuptor aprox 15 minute, la foc mediu.

Sunt ideale ca aperitiv sau gustare.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/ovocado.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ovocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de gasca si rata