Reteta este de pe Paprika Tv,este prima oara cand fac paine si pentru prima data imi place ce a iesit.
Faina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri.
Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o de masa de 10 ori.Se lasa la loc cald ,acoperit cu folie alimentara circa 30 de minute .
I se da forma si se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se cresteaza.
Am presarat sare deasupra si faina pentru a-i da aspectul acela de iesit din brutarie.
Se coace la 160 de grade primele 10 minute apoi inca 30 la foc mai mare cca 180 de grade.
Pofta buna!
1
Se apasa cu degetul aluatul,daca isi revine la forma imediat nu mai trebuie framantat.
2
Se poate presara mac,susan sau orice altceva preferati
3
Inainte de a baga tava cu paine in cuptor se stropeste cu apa rece pentru a se forma abur si sa capete o crusta frumoasa.