Paine

de lucy2002 in Piine, 5 Iul 2019 | 7208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 550-600 ml apa calduta
  • 2 lingurite de zahar
  • 4 lingurite rase de sare
  • 4 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida adugam apa calduta pe rand si framantam( la mine a framantat robotul) se adauga sarea, uleiul si se framanta bine pana se desprinde de pe maini aluatul. Lasam aluatul la dospit  la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Infainam blatul de lucru si ii dam forma rotunda, asezam paine in tava tapetata cu hartie de copt , o crestam cu cutitul si o lasam sa creasca 15-20 minute dupa care o dam in cuptorul preincalzit la 200grade pe raftul doi pana se rumeneste frumos.

Daca ne dorim sa avem o coaja crocanta punem o tavita cu apa in cuptor. Cuptorul meu este prevazut cu o adincitura in care pun apa pentru a crea umiditate in timpul coaceri si folosesc programul AER CALD PLUS

Dupa ce s-a rumenit frumos o scoatem din cuptor si o lasa sa se racoreasca daca avem rabdare ...:))

TIPS-URI

1

nu se amesteca niciodata drojdia cu sare (sarea va inactiva drojdia)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]