Paine cu ceapa calita

de cristina1985 in Piine, 2 Ian 2019 | 3871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina cat cuprinde (cam 300 g)
  • 11 g drojdie uscata (e mai mult decat un pliculet)
  • 1 lg smantana
  • 200 ml lapte
  • 1 lg-ta zahar
  • 1 lg-ta sare
  • 50 ml ulei
  • 300 g ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa calita:

Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie.

Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu este nevoie de faina, va creste, dupa 20 minute, daca este tinut intr-un loc cald. Se pune ceapa calita, cu tot cu ulei (daca ramane; la mine, ceapa a absorbit tot), smantana, restul de lapte cald si faina treptat, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se presara sarea.

Se framanta 10 minute, apoi se unge un vas cu ulei se pune aluatul la crescut. Ungeti aluatul si acoperiti-l cu un prosop. Puneti-l intr-un loc cald, timp de 1 ora.

Apoi se framanta putin si se asaza in tava de cuptor, se fac cateva taieturi, la suprafata cu un cutit si se presara faina. Se lasa la crescut 30 minute, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste. La mine s-a rumenit, mai mult dedesubt, pentru ca nu am uns-o cu nimic. O verificati cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]