Paine cu ceapa si patrunjel

de mimmi in Piine, 7 Mar 2012 | 3220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba,
  • 250 g faina integrala,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • patrunjel uscat,
  • sare,
  • 25 g drojdie proapata,
  • cca 250 ml apa calduta,
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura ulei,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa si patrunjel:

Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat. Framantam un aluat elastic cu restul de apa,ii dam forma aluatului (eu l-am pus intr-o forma de chec). Ungem o tava cu putin ulei, punem aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]