Paine cu faina neagra

de Lau in Piine, 6 Dec 2012 | 6574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml zer
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumul

Eu am ales sa ma joc un pic si am facut painea in forme :) Se poate pune in tava  rotunda (si vom avea o paine rotunda)

Asezam in tava dupa care le ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte de in