Paine cu faina neagra

de Lau in Piine, 6 Dec 2012 | 6322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml zer
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumul

Eu am ales sa ma joc un pic si am facut painea in forme :) Se poate pune in tava  rotunda (si vom avea o paine rotunda)

Asezam in tava dupa care le ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine intermediara