Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio

de mihaelar63 in Piine, 30 Ian 2010 | 4844 vizualizari

 

daca imi place vre-un condiment in mod deosebit , acela e chimenul asa ca i-am facut loc in paine . drojdia o cumpar dar faina , cartofii si chimenul le am de la tara de la socrela ,cred c-or fi bio !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 4 cartofi mici
  • 100 gr chimen
  • 200 gr iaurt
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri ulei
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio:

  1. cartofii se spala si se fierb in coaja , se curata si se razuiesc pe razatoarea mare .
  2. faina se pune intr-un vas mare .se face o adincitura si se pune in mijloc o maia formata din drojdie , sare , zahar si putina apa calduta amestecata cu faina .
  3. se lasa sa creasca  15 min .se pun cartofii razuiti . se incepe framantatul cu iaurtul amestecat cu apa calduta , se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini . se lasa la dospit o ora .
  4. se pune chimenul si se mai framanta putin dupa care se pun in doua forme teflonate , se ung cu putin ulei si se mai presara chimen .
  5. se coace la cuptor la 180grade C .

TIPS-URI

1

puneti sub gratar un vas cu apa , coaja nu va iesi asa tare .

2

cand cumparati tavi teflonate verificati pana la ce temperatura la care rezista , de exemplu ale mele suporta doar 180 grade C

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

31.01.2010, 21:36

asa este ,o mananci fara nimic altceva

Oana 1

01.02.2010, 00:29

Mmm, o sa incerc si eu la masina de paine, mie mi-e lene sa framant daca tot am masina , dar o fac fara chimen, pun eu altceva...nu-mi place deloc chimenul

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:13

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia