Paine cu lapte

de dakris in Piine, 18 Feb 2012 | 3310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic drojdie (7g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pt uns
  • mac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Am facut o maia/plamadeala astfel: intr-un castronel am tunat putin lapte caldut in care am pus drojdia, zaharul si 2 linguri faina. Am amestecat si le-am lasat vreo 15 min sa se umfle.

Faina am cernut-o, am pus-o intr-un castron, am facut in mijloc un "cuib" in care am turnat restul de lapte (tot caldut), maiaua si sarea, am amestecat si framantat. Am lasat la dospit 30-35 min la loc caldut.  Apoi am framantat-o din nou si am impartit aluatul in doua parti egale din care am facut 2 rulouri pe care le-am impletit. Am asezat coca in tava si am mai lasat-o vreo 15-20 min dupa care am uns-o cu galbenus de ou si am presarat mac. Am copt-o la cuptor 30-35 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba impletita