Paine cu nuca si tarate

de RuxyRux in Piine, 24 Ian 2012 | 4005 vizualizari

 

O paine sanatoasa si gustoasa...dupa cum veti observa pofticiosii au rupt deja un coltisor...e inca fierbinte...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina plus doua trei linguri
  • 100 gr nuca
  • 50 gr tarate
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 plic drojdie uscata
  • 370 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuca si tarate:

Cernem faina in vasul de paine. Macinam nuca. Incalzim apa usor.

Punem in vas nuca si taratele peste faina, sarea intotdeauna eu o pun pe margine. In mijloc drojdia si deasupra ei zaharul. Turnam apa calduta si framantam un aluat bun, foarte putin lipicios. Mai adaugam  doua trei linguri de faina in timp ce framantam pana nu se mai lipeste de maini. Dam forma rotunda. Crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut pliem de trei ori si dam din nou forma rotunda.  Punem in vasul de cuptor( forma de paine) tapetata cu hartie de copt. Crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut inca 30 de minute.

Coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute si apoi servim cu pofta! Painea nu se taie niciodata fierbinte sau calda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuca si tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]