Paine cu seminte si lapte

de Ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 4053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 500 g);
  • 200 ml apa calda,
  • 50 ml lapte la temperatura camerei;
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de susan si mac, seminte de chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si lapte:

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, laptele si apa calda treptat, apoi si sarea si se amesteca pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Se asaza aluatul intr-o tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Apoi se unge cu putina apa, se presara semintele si se da la cuptorul incins, la foc mic, cam 45-50 de minute.

Pofta Buna!

 

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/09/paine-cu-seminte-si-lapte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:04

Multumesc! Ma bucur mult ca iti place!

MotanLaOale 1

19.07.2016, 20:31

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa si doi ani de bucataras