Paine cu tarate si iaurt

de RuxyRux in Piine, 27 Noi 2010 | 10806 vizualizari

 

O paine coapta la vasul roman de o savoare greu de descris in cuvinte...merita probata....atat de sanatoasa si de gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 230 ml apa
  • 210 ml iaurt
  • 2 linguri floarea soarelui
  • 2 linguri melasa( sau zahar brun)
  • 375 gr faina alba
  • 250 gr faina integrala de grau
  • 50 gr tarate grau
  • 2 lingurite sare
  • un plic drojdie uscata 7 gr  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate si iaurt:

1. Puneti faina toata , taratele in vasul de framantat. Faceti o gropita in mijloc. Adaugati si sarea. Faceti o pasta din jumatate din cantitatea de apa calduta si drojdia la care adaugati si zaharul. Turnati peste faina impreuna cu restul de apa calduta, iaurtul si uleiul.

2.Framantati  8-10 minute sau pana cand obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Lasati la crescut la loc cald acoperind cu o folie unsa cu ulei, in jur de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

3. Puneti aluatul in vasul roman( sau vasul de cuptor in care faceti painea). Lsati pentru a doua oara la crescut pana isi dubleaza volumul, poate dura chiar o ora.

4. Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Stropiti painea cu apa faceti o cruce cu cutitul si presarati cu faina.

5. Coaceti o jumatate de ora si apoi raciti pe un gratar. Taiati painea numai cand s-a racit complet. E divina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu drojdie naturala