Paine de casa

de cristinutanicolita in Piine, 3 Mai 2014 | 3624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 mil apa calduta
  • 1 lg sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • o lingurita ulei pt uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se pune  intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia.

Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ).

Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul).

Dupa ce a crescut aluatul se pune in tava unsa cu ulei si se mai lasa 15 min la dospit.

Se coace la foc mediu.

Cand se scoate din cuptor se stropeste cu putina apa si se acopera cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza