Paine de casa

de cristinutanicolita in Piine, 3 Mai 2014 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 mil apa calduta
  • 1 lg sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • o lingurita ulei pt uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se pune  intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia.

Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ).

Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul).

Dupa ce a crescut aluatul se pune in tava unsa cu ulei si se mai lasa 15 min la dospit.

Se coace la foc mediu.

Cand se scoate din cuptor se stropeste cu putina apa si se acopera cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase