Paine De Casa

de Valyvalentyna in Piine, 4 Iul 2014 | 4138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie,
  • 2 lingurite de zahar,
  • sare,
  • 6 linguri ulei,
  • 550-600 ml apa calduta.
  • Pt uns
  • 1 ou,
  • 1 lingura ulei,
  • seminte susan{optional} + 1 lingura ulei pt. uns tavile.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine De Casa:

Cernem faina intr-un vas mai mare iar intr-o cana frecam drojdia cu zaharul pina se topeste zaharul apoi adaugam 2 linguri de apa calduta cu 2 linguri de faina si lasam sa creasca pt. 10 min.

In acest timp adaugam sarea in faina, uleiul si punem si restul de apa apoi adaugam drojdia cu zaharul si framintam un aluat cit sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam la crescut pt 1 ora la loc caldut. Ungem tavile cu ulei, Cind aluatul a crescut il rasturnam pe masa de lucru infainata si il impartim in 2 jumatatea obtinuta se imparte in doua si facem cite un sul din cele doua bucati de aluat pe care le impletim si apoi punem in tava .

Asa procedam si cu cealata bucata de aluat ramasa, Le lasam in tava cam 15 min apoi le ungem cu oul batut si uleiul si presaram seminte de susan deasupra, bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade pina se rumeneste frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine De Casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]