Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

de AlexTeacher in Piine, 17 Iun 2015 | 3058 vizualizari

 

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta minunatie este timpul. De indata ce-l pui la locul lui si constientizezi ca nu trebuie sa-ti desfasori neaparat viata pe fast forward ca sa fii fericit, te poti dedica si activitatilor de acest gen.
Sper sa faci reteta pe care ti-o prezint mai jos. Te va impresiona cu adevarat !

 

INGREDIENTE

    • Faina alba (calitativa) – 900 g
    • Faina integrala – 200 g
    • Apa calduta – 600 ml
    • Drojdie proaspata – 40 g
    • Zahar – 1 varf de cutit
    • Masline naturale – 200 g
    • Busuioc proaspat – 1/2 casoleta
    • Ulei cu infuzie de trufe – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Susan – 2 lingurite
    • Seminte de in – 1 lingurita
    • Sare – 1 lingurita
    • Sare de Himalaya – 1 lingurita
    *Extra faina pentru framantat – 50 g – 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher:

  • Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator;

  • Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei;

  • Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;

  • Tocati frunzele de busuioc;

  • Adaugati compozitia lichida impreuna cu cele doua tipuri de ulei in vasul malaxorului (puteti framanta aceasta paine si de mana - tot ceea ce trebuie sa faceti este sa incorporati treptat ingredientele lichide peste cele solide);

  • Montati carligul sau dispozitivul pentru plamadit si porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati faina treptat;

  • Adaugati apoi maslinele si busuiocul tocat;

  • Framantati cca 8 min (2 minute pe viteza mica, 6 min pe viteza medie);

  • Pudrati coca cu putina faina si asezati-o intr-un bol incapator, acoperita cu un prosop, la caldura pentru a se dospi;

  • Lasati-o cca 60 min;

  • Odata dospita, pudrati-o cu putina faina si modelati-o in 2 cantitati egale;

  • Asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt, cu o distanta considerabila intre ele;

  • Crestati-le usor cu un cutit si ungeti-le cu galbenusurile de ou;

  • Adaugati seminte de susan, seminte de in si sare de Himalaya pe deasupra;

  • Introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 40-45 min;

  • Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca sunt coapte;

  • Lasati-le la odihnit pe un tocator de lemn, acoperite cu un prosop, pentru cca 2-3 ore inainte de a le taia;

    Pofta buna ! 

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

18.06.2015, 11:56

Multumesc pentru lamuriri Alex!

poa 1

19.06.2015, 09:05

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

19.06.2015, 10:58

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine mediteraneana cu ulei de masline