Paine de ovaz

de Valclaudia in Piine, 22 Iun 2014 | 15889 vizualizari

 

buna dimineata! Va las cate o felie de paine proaspata cu ovaz. O puteti servi cu orice. Sa aveti o duminica minunata!

 

INGREDIENTE

  • 300gr. faina de ovaz
  • 100 gr. faina alba de grau
  • 1/2 cub drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura margarina Rama
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de ovaz:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul, apoi se adauga apa calduta si faina alba.

Punem semintele de floarea soarelui decojite,faina de ovaz si framantam aluatul cca 10minute.

La final turnam uleiul in fir subire pentru a-l ajuta sa se dezlipeasca de maini; il acoperim cu un servetcurat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ungem o tava termorezistenta cu margarina, presaram seminte de in si asezam aluatul in forma.

Mai lasam la dospit alte 15 minute, intre timp preincalzim cuptorul si dam apoi tava la copt la temperatura de 165 grade, cca 50 minute.

este o painica usor amaruie de la faina de ovaz dar interesanta la gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

22.06.2014, 14:42

foarte buna!!!

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:58

Layla 1

14.11.2019, 11:51

Sincer, mie nu mi-a ieșit de prima data, respectând rețeta întocmai. Făina de ovaz are o mare putere de absorbție iar, in acest context, trebuie mărita cantitatea de apa folosită sau micșorat gramajul de făina, altfel riscând sa nu crească aluatul și sa iasă ca un pietroi. De altfel, foarte gustoasa 😊 Eu am îmbunătățit-o cu câțiva fulgi de ceapa deshidratata și câteva seminte de chia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa